Новини

Министър Шишков: Имаме съгласие с пътните фирми да не се обжалват търговете за зимно почистване

23.08.2022 08:23
Министър Шишков: Имаме съгласие с пътните фирми да не се обжалват търговете за зимно почистване

Съгласие с пътните фирми да не се обжалват търговете за зимно почистване, за да няма забавяне счита, че е постигнал регионалният министър Иван Шишков. 

Преди дни АПИ пусна търгове за 277 млн. лв. за зимно почистване.

"Колко ще струва зимното почистване на пътищата зависи от това колко ще е тежка зимата. По-важно беше как ще осигурим почистването, защото старото ръководство на АПИ не беше направило нищо".

Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков пред Нова телевизия.

Той обвини бившето ръководство на АПИ, че е искало да постави държавата пред положение да се продължат старите договори и да не бъдат сменени фирмите. Сега поръчките са обявени, има две седмици фирмите да си представят офертите до две седмици и да можем да осигурим зимното почистване, добави Шишков. Той бил сигурен, че ще постигне съгасие с бранша и няма да има обжалване на поръчки. Разговарял съм с бранша, заяви Шишков.

Министърът щял да търси разговори с бранша и да се направят поръчки за текущи и основни ремонти на пътищата. Защото досега били само за текуща подръжка, но нямало ремонти.

Спорът за ремонтите на пътища при предния кабинет беше между държавни институции, а не с бизнеса, обясни служебният министър.

Неприятно изненадан бях, че по строителството на "Хемус", където можеше да се плаща, реално нищо не е плащано и нищо не е строено, каза още Иван Шишков.

Всеки ден стават катастрофи и заради това, че нашата инфраструктура е изключително малка. В последните 8-9 години от управлението на ГЕРБ строителството на пътища беше една много малка сцена, обвини служебният министър.


Последни новини

Анкета