Новини Пътна обстановка

Родители заплашват да бойкотират учебната година заради опасен път в община Своге

11.09.2022 12:14
Родители заплашват да бойкотират учебната година заради опасен път в община Своге

Родители заплашват с бойкот на новата учебна година заради недовършен ремонт на път. Недоволните твърдят, че децата им няма да влязат в клас, защото са принудени да минават през огромни дупки и мостове без парапети. Потърпевши са хиляди семейства, които имат ученици и ежедневно минават по пътя Своге – Свидня – Искрец – Бучин проход.

Пътят не е довършен от изпълнителя, напуснал обекта заради недофинансиране. По пътното платно има излят бетон с неравности и стърчащи по 10 см арматури. Един от мостовете над река Искрецка е без парапет. Предпоставките за инцидент, катастрофа и трагедия са повече, отколкото безопасността.

Местните твърдят, че проблемът с пътния участък стои от години. Властите в Своге подчертават, че разговори за ремонта на отсечката са провеждани с четири правителства, но засега без успех.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и е отговорност на АПИ. ОТ Пътната агенция обещават до 30 септември т. г., най-късно да бъдат запълнени всички дупки от нов изпълнител. Местните жители обаче са категорични, че ако на 15 септември няма парапет на опасния мост децата ще си останат вкъщи.


Последни новини

Анкета