Новини Пътна обстановка

Ремонтират спешно черните пътища до граничните селца Горно и Долно Уйно

15.11.2022 14:47
Ремонтират спешно черните пътища до граничните селца Горно и Долно Уйно

Правят се ремонти преди зимата до граничните селца Горно и Долно Уйно и до отдалечените махали, каза кметът Огнян Янев.

Те са труднопроходими, а през зимата е невъзможно да се стигне до живеещите там възрастни хора, добави той. Заради Covid пандемията в двете села се връщат и собственици на наследствени имоти от София, Перник, Кюстендил.

Пътищата до Горно и Долно Уйно са в лошо състояние. На два пъти линейка не могла да стигне до болни хора.

От няколко дни от Общината в Кюстендил изпратили техника, която да ги подравнява и изправя след пороите, разказва кметът на двете селца Огнян Янев:

"В момента се правят пътищата в Горно и Долно Уйно, подхода към махалите, защото има опасност до зимата да не може да се доставят храни, хляб. Сега има булдозер, това са черни пътища, които от времето са дълбоки коловози. Два пъти линейка не може да стигне до болна жена. Сега булдозер подравнява и се насипва с чакъл и валяк го валира. Хората с огромно нетърпение чакаха този хубав момент. даже една жена питала внука си какъв е тоя шум и той и казал "Бабо, правят се пътища". А тя му казала: "Абе сине, не ме лъжи, аз тук съм се родила, тук ще умра, 90 години гоня, в моя живот не съм видяла път да се прави, да видя, няма да повярвам". Хората не могат хляб да получат, а са стари, немощни хора".