Новини Пътна обстановка

Искат 1,3 млн. лв за ремонт на общинския път до авиобаза Безмер

15.11.2022 14:50
Искат 1,3 млн. лв за ремонт на общинския път до авиобаза Безмер

От държавния бюджет спешно да бъдат осигурени средства за ремонт на четвъртокласния път до Авиобаза Безмер, ще настояват от ръководството на община "Тунджа". В момента до военното летище няма друг път и въпреки, че е общински, той се използва единствено от служителите в базата. 

До проблема се стигна, след като републиканският път, по който военнослужещите отиват на работа, беше затворен заради ремонт и изграждане на жп- надлез. От ръководството на авиобазата са поискали община Тунджа да ремонтира четвъртокласния си път, но средства в местния бюджет няма, посочи кметът Георги Георгиев.

„Това е един участък с дължина малко над 4 км, който е в недобро експлоатационно състояние. Не сме го ремонтирали през годините, защото се използваше досега изключително инцидентно. Сега възникна проблемът с него, защото той остава единственият сухопътен достъп до авиобазата“.

За ремонта на отсечката са необходими 1,3 млн. лева. Предстои да бъде поискано финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочи кметът.

Освен военнослужещите от базата, по пътя, който е в окаяно състояние, преминават и техните испански колеги, които обслужват шест самолета „Юрофайтър“ и изпълняват съвместни задачи на НАТО по усилена охрана на въздушното пространство по Източния фланг на Алианса.