Новини Пътна обстановка

Завърши ремонта на 36-километровата отсечка Симитли – Разлог

09.12.2022 13:45
Завърши ремонта на 36-километровата отсечка Симитли – Разлог

Преди броени дни завърши ремонтът на ключовия път Симитли-Разлог, който води до зимната перла на Пирин – курорта Банско. Градът очаква сериозен ръст на българските и чуждестранни туристи тази година след отпадането на всички противоепидемични мерки.

Строителните дейности бяха извършени от "Грома Холд". 

„Работим от години в област Благоевград и много добре познаваме нуждите на хората, на всеки град и село там. Направихме и немислимото, за да може Банско да открие сезона с път, който по нищо не отстъпва на тези в швейцарските Алпи, например“, казва основателят на „Грома Холд“ Христо Савев.

Той не без основание се гордее с направеното от компанията, тъй като 36-километровото трасе е сложно заради релефа на прохода Предела, белязан от големи наклони и множество остри завои. На обновения път са положени банкети и плътни асфалтови смеси по основното трасе. Всички връзки към него също са завършени и така са изравнени нивата между новоположената настилка и съществуващата такава на платната от общинските пътища. Монтирани са нови ограничителни системи, положена е нова маркировка и нови пътни знаци.

„Благодарен съм на екипите на Грома Холд“ за високия професионализъм. Към всеки път, който строим или рехабилитираме, те подхождат най-отговорно, защото всички си даваме сметка, че освен отговорни строители, сме и ползватели на пътищата. И заслужаваме удобно и сигурно придвижване“, казва още Христо Савев.