Новини Пътна обстановка

Снегозащитни прегради са монтирани на най-критичните за навявания пътища в Ямболско

12.01.2023 18:25
Снегозащитни прегради са монтирани на най-критичните за навявания пътища в Ямболско

Крайпътни прегради срещу снегонавявания са монтирани на най-критичните участъци в област Ямбол. Дежурните екипи са в готовност и да обработват участъци срещу заледявания, съобщи за БТА директорът на Областното пътно управление (ОПУ) инж. Галин Костов.

Прегради са поставени край пътя „Петолъчката“ – село Лозенец, на част от международния път за граничния контролно-пропускателен пункт „Лесово“ и на пътя Елхово – Болярово. Срещу заледявания се третират железопътния надлез на бул. „Европа“ в Ямбол, пътя Хаджидимитрово – Ямбол и околовръстното шосе „Изток“ в района на Дома за стари хора в града, каза директорът на ОПУ – Ямбол.

„Тези участъци ги обработваме предварително против заледяване, против т. нар. „черен лед“, който много често се образува в нашата област. Особено на пътищата около река Тунджа има мъгли и се получава овлажняване на пътя, от което при минусови температури се получава заледяване“, посочи Костов.

Зимното почистване на 635 км републиканска пътна мрежа в Ямболско ще се извършва от 57 машини, като 13 от тях ще поддържат 35 км от автомагистрала „Тракия“ на територията на областта, припомня БТА.

Сняг този зимен сезон все още не е валял в Ямболска област. Към момента пътната обстановка в региона е спокойна, вали слаб дъжд. Настилките са мокри, необходимо е шофиране с повишено внимание, предупредиха дежурните от пътното управление.