Новини Пътна обстановка

Нова улица свързва предприятията в зона „Мадика“ с магистрала „Тракия“

13.01.2023 17:24
Нова улица свързва предприятията в зона „Мадика“ с магистрала „Тракия“

Нова улица вече свързва предприятията в зона „Мадика“ в Бургас с магистрала „Тракия“. Районът се развива като една от перспективните бизнес зони в областния град. Там се намира новата многопрофилна болница за активно лечение "Сърце и Мозък", както и предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост. 

В зона „Мадика“ развиват дейност редица други малки и средни предприятия, а интересът към изграждане на нови е сериозен. Това е и мотивът на Община Бургас целенасочено да инвестира средства в изграждането на инфраструктура, която да подобри комуникациите в района. 

В резултат бе изградена нова пътна отсечка, свързваща бул. „Проф. Яким Якимов“ със зона „Мадика“, дълга 400 метра. Вече е готова връзката от болница „Сърце и мозък“ до главния републикански път Бургас - „Ветрен“, дълга 300 метра. 

Работи се по локалното, правещо обратната връзка – от републикански път Бургас - „Ветрен“ към зона „Мадика“. Неговото изграждане трябва да приключи тази година. 

Друга бизнес зона, която има нужда от нова довеждаща инфраструктура, за да заработи на пълни обороти, е Фаза 2 на Индустриалния и логистичен парк в Бургас, разположена близо до „Меден рудник“. Очаква се завършването на Северния обход да подобри транспортното обслужване и да привлече нови инвеститори в още една перспективна бизнес зона на Бургас – тази край така наречения Пети километър.