Новини Пътна обстановка

Тол управлението отново е с нов директор

01.02.2023 15:42
Тол управлението отново е с нов директор

Тол управлението отново има нов директор, показва справка в сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“. Назначеният през август Георги Темелков е освободен и на негово място сега застава Станислава Кирилова, като е посочено, че засега тя е временно изпълняваща длъжността. От предоставения отговор обаче не става ясно каква е причината за рокадата.

Economic.bg се свърза с пресцентъра на АПИ и след писмено запитване потвърдиха за смяната. Посочиха, че Кирилова е назначена на 25 януари. Ръководната рокада не е съобщавана публично и за първи път информацията се появи по време на заседанието на Комисията по регионална политика в понеделник. Тогава Георги Темелков не се появи, а Кирилова бе представена от председателя на Комисията като изпълнителен директор на Националното тол управление.

Станислава Кирилова е служител на звеното от създаването му през 2019 г. Допреди издигането ѝ до директор тя е била началник на отдел „Обслужване на клиенти“.

Припомняме, че през август миналата година Темелков, който е кадър на ГЕРБ, застана начело на Националното тол управление, като беше назначен от служебния кабинет на президента Румен Радев. И тогава назначението му не бе съобщено официално, а заради потайността и връзката му с ГЕРБ, се засилиха спекулациите за политическо сближаване между президента Радеви и Бойко Борисов.

Според информация, която може да бъде открита от публични документи, става ясно, че Кирилова е заемала длъжност в Областна администрация на София, където е била началник-отдел „РРПО“. Научната си степен доктор придобива в Технически Университет в София.

Припомняме, че през последните месеци рокадите в структурите на АПИ са чести. В началото на декември регионалният министър Иван Шишков уволни собственото си назначение, Иво Иванов, който бе председател на АПИ.