Новини Пътна обстановка

Стартира втората фаза от ремонта на ключов път в Руенско

13.02.2023 09:05
Стартира втората фаза от ремонта на ключов път в Руенско

Дългоочакваният ремонт на важен път в община Руен е пред старт. С обществена поръчка на стойност близо 3.7 млн.лв. търсят кой да извърши дейностите по обновлението на пътя между селата Дъскотна, Планиница, Рупка и Люляково. Отчита се още, че това е втория етап на ремонта.

Дължината на участъка е близо 7.3 километра и се намира в предимно планински терен и множество завои. Проектът по възстановяването на асфалтовото покритие ще започне от изхода на село Планиница и ще продължи по ред на населените места в посока с. Люляково.

Пътят, както и банкетите и тротоарите по продължението му са в окаяно състояние от години, а отводнителната система не функционира оптимално, което причинява сериозни проблеми за водачите по време на дъжд. 

С обществената поръчка е предвидено още да се обнови както пътната маркировка, така и знаците, част от които са сега са амортизирани, а други скрити от растителност. 

Кандидатстването по поръчката ще е отворено до 1 март. Това означава, че ако всичко върви по график, стартът на ремонта може да бъде даден още до началото на лятото.