Новини

Организират три приемни в област Велико Търново обезщетенията за магистрала Хемус

15.02.2023 10:06
Организират три приемни в област Велико Търново обезщетенията за магистрала Хемус

Изнесени приемни за граждани организира екип на Областна администрация Велико Търново във връзка с изплащането на обезщетенията на правоимащите лица за изграждане на автомагистрала “Хемус”.

Обезщетенията са за отчуждаване на имоти и части от имоти – частна собственост, намиращи се в землищата на град Сухиндол, община Сухиндол, селата Куцина, Стефан Стамболово и Полски Сеновец в община Полски Тръмбеш и селата Върбовка, Бутово, Дъскот, Паскалевец и Патреш в община Павликени.

По време на изнесените приемни ще се проведат консултации с гражданите и организациите, ще бъдат дадени насоки за правилно придвижване на процедурата и ще бъде оказана методическа помощ. Желателно е правоимащите да носят всякакви документи, свързани с имотите, подлежащи на отчуждаване, в т.ч. и уведомителни писма от инвеститора на обекта – Агенция “Пътна инфраструктура”, с цел по-добра ориентация за наличните данни за имота.

Първата приемна ще се проведе на 17 февруари от 10,30 ч. в сградата на Община Сухиндол.

На 21 февруари от 10,30 ч. ще е в Община Полски Тръмбеш, а на 24 февруари в същия час ще се проведе в сградата на Община Павликени.

От Областна администарция напомнят, че в Центъра за административно обслужване на гражданите продължават да се приемат заявления от правоимащи лица с отчуждени имоти и за двете отсечки на АМ “Хемус”.

Общо 3 128 098,50 лв. са предвидените средства за обезщетения за засегнатите имоти в землищата на град Павликени и селата Дъскот, Паскалевец и Патреш, Дичин, Никюп и Ресен, както и за селата Куцина, Стефан Стамболово и Поски Сеновец. Близо 1,5 млн. лв. са предвидените средства за обезщетяване на собствениците и наследниците на имоти на територията на Сухиндол и селата Върбовка и Бутово.