Новини Пътна обстановка

Браншова камара Пътища подкрепя да има черен списък за недобросъвестни строителни фирми

09.03.2023 12:26
Браншова камара Пътища подкрепя да има черен списък за недобросъвестни строителни фирми

От Българска браншова камара "Пътища" не твърдят, че българските строителни фирми строят безупречно, но според тях трябва да има черен списък, за да може фирмите, които са недобросъвестни да има някакво наказание, за да не бъдат подкрепяни от държавата. За това се обяви инж. Георги Златев, член на контролния съвет на ББК "Пътища" пред bTV. 

Инж. Златев посочи, че не трябва да се казва, че целият пътен бранш краде, а да се установи къде е проблемът и да се докаже истината.

Той коментира и ареста на шефа на "Хидрострой" Велико Желев. "Странни неща се случват в тези времена", посочи той.  По думите му странно е собственик или управляващ компания, уволнил само преди няколко дни служител да бъде обвинен, че заради 68 000 лв. е нанесен побой. За каквото и да си говорим в крайна сметка се връщаме към краставицата. Това че има дефекти на строителството, го виждат всички хора на пътя. Има различия в ядките, които се показват. Трябва да се направи достатъчно по обем от акредитирана лаборатория изследване и да се излезе с доклад, настоя инж. Златев.