Новини Свят

Ча Са-Сун – южнокорейката, която се яви на изпит за шофьор 960 пъти

27.03.2023 19:11
Ча Са-Сун – южнокорейката, която се яви на изпит за шофьор 960 пъти

Година е 2005г. 69-годишната Ча Са-Сун се явява на първия си теоретичен изпит за шофьорска книжка. Не успява да го вземе.

Ча обаче не се отказва и се явява 780 пъти през следващите 3 години, или по 5 пъти през всяка работна седмица през периода.

След тези три години тя решава да започне да се явява само два пъти седмично на изпит и след 170 изпита, около година и половина по-късно, тя най-накрая успява да премине успешно изпита по теория.

Това обаче е само първата част и на Ча Са-сун и оставал практическият изпит. 

За огромно щастие на инструктора на южнокорейката, тя успява да вземе изпита по практика от само десет опита. Така 74 годишната жена успяла да се сдобие с шофьорска книжка, поставяйки рекорд на страната.

„Когато тя най-накрая успя бях изключително щастлив. Просто нямах сърце да й кажа да спре, защото тя през цялото време беше изключително мотивирана“ разказа инструкторът й от школата Джонбук.

След като медиите разбират за рекордните 960 явявани на изпит на Ча, тя бързо става звезда в Южна Корея, а Хюндай дори и подаряват кола.

Историята от преди повече от 10 години наскоро бе разпространена в Редит, където стана огромен хит.

Там коментарите са разнопосочни, някои се радват на упоритостта на корейката, а други са шокирани, че е възможно след 960 опита да бъдеш пуснат да караш по пътищата.

„Не бих искал да карам по едни и същи пътища с човек, който е скъсан повече от 5 пъти, пък камо ли 960“ пише потребител.

Друг обаче отговаря: „Нека това бъде урок за всички ви, че никога не трябва да се отказвате“.