Коментари Новини Пътна обстановка

Шишков: Разширяването на Тракия между София и Пловдив е наложително, дори закъсняло

30.04.2023 01:45
Шишков: Разширяването на Тракия между София и Пловдив е наложително, дори закъсняло

"Автомагистрала "Тракия" трябва да бъде разширена от София до Пловдив, защото трафика е изключително натоварен. Тази магистрала трябваше да се направи още когато се довършваше магистрала "Марица". Това обяви служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков. По думите му идеята не е екстравагантна, а разговорът дори вече е закъснял.

.Последните две години дадоха нов хоризонт за развитие на строителството на магистралите в България, коментира министър Шишков.

"В рамките на 7 месеца съм одобрил нови 100 км подробни устройствени планове за строителство на магистрали - това е една бъдеща перспектива да бъдат построени тези магистрали. АМ "Струма" буквално беше зарязана - свлачище 2020 година и в един момент тунелът "Железница" беше изпълнен и нямахме достъп до него. АМ "Европа" - вчера съм издал разрешение за строеж на част от последния участък от София до Сливница". Той заяви още, че са осигурени всички средства за това АМ "Европа" да бъде завършена до края на май.

По темата с жълтите павета в София министърът обеща, че пренареждането им ще започне съвсем скоро. Проблемът там отново е лошото задание и лошото изпълнение, коментира той. "Нещата зависят от Столичната община. До септември ремонтът не само на жълтите павета, а и на целия център трябва да бъде завършен, за да може София да си получи парите. Донякъде регионалното министерство се включва по няколко причини - оперативната програма, ние сме контролен орган. В конкретния случай, включително кметът Фандъкова има проблеми и нейните проблеми са проблеми на целия град. Затова който може да помогне, трябва да помогне в този казус"