Новини Пътна обстановка

Започва ремонтът на пътя Асен - Скобелево в община Павел баня

03.05.2023 15:03
Започва ремонтът на пътя Асен - Скобелево в община Павел баня

Стартира мащабен проект по ремонт на общинския път от разклона при гробищния парк на с. Горно Сахране до селата Асен и Скобелево в община Павел баня. Официалното откриване на строителната площадка бе направено от кмета на общината Иса Бесоолу, заедно с градоначалниците на двете населени места Ахмед Сюли и Недялко Петков.

Проектът е на стойност е 7,8 милиона лева, а към момента половината от тях (3,8 милиона) вече са налични. Именно с тези средства ще започнат строително-ремонтните дейности. Те ще включат цялостен ремонт на централните площадни пространства в двете села, както и нови бордюри и тротоарни настилки, полагане на нова асфалтова настилка и отводнителни канавки по трасето на общинския път, също и текущ ремонт на настилката, където е необходим такъв.


Общинският път е част от Плана за интегрирано развитие на община Павел баня за периода 2021-2027 г. По време на откриването кметът Бесоолу сподели, че пътният участък свързва двете населените места с държавния път и подчерта, че селата Асен и Скобелево са две от гъсто населените места в павелбанска община.

Пред местните жители градоначалникът изтъкна още, че именно в Скобелево и Асен са два от туристическите обекти, които привличат най-много посетители, а именно входът за Централен балкан и местността „Пеещите скали”.

В района на двете села се намират 40% от розовите масиви, 60% от черешовите масиви и 20% от ябълковите насаждения на община Павел баня.

Настоящият важен и мащабен ремонт е следващият в програмата за управление на общината, като преди това бе изпълнен и ремонта на пътищата: II-56 от село Горно Сахране до Павел баня, от Гердеме до Павел баня и от Гердеме до ЖП Спирката на курортния град.