Новини Пътна обстановка

Започва ремонт на пътищата към летните курорти в област Добрич

05.05.2023 08:26
Започва ремонт на пътищата към летните курорти в област Добрич

„Приоритетно през следващите дни ще работим по ремонти на всички пътища, които водят към туристическите дестинации в Добричка област" това обяви Георги Стратиев, директор на Областното пътно управление-Добрич.

"Целта ни е за началото на туристическия сезон да осигурим нормални хомогенни условия по пътищата за пристигащите туристи, тъй като се очаква и броят им да се увеличава. Намерението ни е да няма присъствие на строителни машини по пътищата през летния сезон с цел да подобрим и безопасността на движението по републиканската пътна мрежа”. 

Над 100 хиляди квадрата обхващат ремонтите. Те са основно машинни кърпежи по цялата републиканска мрежа в областта.

„Подали сме и заявка за опресняване на хоризонталната маркировка. Изчакваме тя да бъде одобрена. Ще бъде поставяна веднага по участъците, където правим машинни кърпежи”, добави Стратиев.

„След зимното поддържане, вече са възложени дейности за изпълнение в голям обем към фирмата-изпълнител. Работи се по пътните отсечки Генерал Тошево–село Росица от третокласния републикански път, Добрич–село Владимирово от второкласния републикански път. В следващите два месеца ще се извършат ремонтите на асфалтовите настилки по всички участъци с проблеми. Тези ремонти са необходими в спешен порядък. След ремонта в района на ГКПП „Йовково”-Кардам, започва и ремонт на пътя от граничния пункт през Ген.Тошево към Добрич ”, каза още Стратиев.