Новини Пътна обстановка

Започва процедурата за основен ремонт на пътя Дюлево - Русокастро - Орлинци

10.05.2023 09:54
Започва процедурата за основен ремонт на пътя Дюлево - Русокастро - Орлинци

Община Средец обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта за основен ремонт на общинския път Дюлево - Русокастро - (граница община Камено - Средец) - Суходол - Орлинци.

Общото състояние на настилката е лошо. Последното преасфалтиране е правено преди повече от 25 години, което е довело до развитието на множество мрежовидни и единични пукнатини, дупки и слягания. Въпреки своевременното изкърпване на дупките през лятната поддръжка, комфортът на пътуване е нарушен.

Равността на пътната настилка също е крайно незадоволителна, като на места се налага извършване на пълната й реконструкция.

Отводняването е повърхностно и се извършва посредством необлицовани пътни окопи, бетонови бордюри. Като цяло отвеждането на повърхностните води е влошено. Съществуващите малки съоръжения са недостатъчни, по-голямата част е необходимо да бъдат реконструирани, предвидени са и нови водостоци.

Състоянието на съществуващите пътни знаци е сравнително добро. На доста места извън населеното място обаче сигнализацията се нуждае от актуализация и допълване с нови пътни знаци.

Маркировката по пътя е износена и също има нужда от актуализация.

Прогнозната стойност на планираната рехабилитация е 6 229 563,23 лв. без ДДС.