Новини Пътна обстановка

В АПИ нямало пари за основна реконструкция на пътя Бургас-Варна, най-много за запълване на дупките

23.05.2023 01:24
В АПИ нямало пари за основна реконструкция на пътя Бургас-Варна, най-много за запълване на дупките

Разстоянието между двата областни града по Черно море е 115 км, които понякога през лятото се вземат за повече от 4 часа

Започна аварийното изкърпване на компрометираните участъци от пътя Варна-Бургас, съобщи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Венцислав Ангелов.

За цялостен ремонт в АПИ нямало пари, засега. Чакал се новият държавен бюджет, уточни той, без да дава обяснение дали в строителната програма на Агенцията този път е залегнал като приоритет.

Аварийните изкърпвания на дупките ще бъдат направени по стари споразумения, уточни Ангелов. Освен това ще бъдат извършени и други дейности, спомагащи за безопасността на движението - ще бъдат подмени ударени звена от ограничителните системи по пътя и пътни знаци, както и ще бъде оправена маркировка, където е износена, обеща инж. Ангелов.

Разстоянието между двата областни града по Черно море е 115 км, които понякога през лятото се вземат за повече от 4 часа. Едва 30 от тях са в добро състояние - новата четирилентова отсечка до Слънчев бряг. Между Слънчев бряг и Обзор участъкът е кошмарен, а заради дупките, пропаданията и лошата настилка там редовно стават катастрофи.

АМ "Черно море" засега изглежда само като една мечта, която изобщо не се знае дали и кога може да бъде реализирана.