Новини Пътна обстановка

Пътна полиция започва нова акция за по-строг контрол

26.05.2023 10:24
Пътна полиция започва нова акция за по-строг контрол

"Пътна полиция" започва по-строг контрол за неправилно спиране в аварийните ленти. Това каза на брифинг Мария Ботева от "Пътна полиция".

От 23 май в следобедните часове на територията на цялата страна стартира една специфична полицейска операция, на която ще следим изпълнението през всеки един от следващите дни и тя е насочена основно към това да може да се осъществи контрол основно над водачи, които с поведението си застрашават безопасността на останалите участници в движението е проявят арогантно поведение на пътя, извършват рискови маневри, с което допълнително биха могли да причинят ПТП, и не само на себе си, а и на други хора да нанесат увреждания.

Това каза главен инспектор Мария Ботева от Отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", предаде репортер на БГНЕС.

"Онова, което ще се следи по основните пътни артерии, особено в дните, в които хората почиват, предстоят и летни дни, децата излизат във ваканция, по автомагистралите ще се следи за правилно движение, като ще продължи използването на линейния контрол", заяви гл. инспектор Ботева и посочи, че същевременно ще се следи и да не се използват неправилно лентите за принудително спиране извън тяхното предназначение.