Новини Пътна обстановка

Милиони турци на път за деветдневната ваканция за Курбан байрам

27.06.2023 10:20
Милиони турци на път за деветдневната ваканция за Курбан байрам

Милиони турски граждани тръгнаха на път по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам, предават турските медии.

На много места в Турция се образуваха големи задръствания, особено по маршрутите, водещи към известни курорти, предаде БТА.

Празникът Курбан байрам започва на 28 юни и ще продължи четири дни, но ваканцията за турските граждани бе удължена до девет дни.

Много хора тръгнаха на път още на 23 юни вечерта.

Засилено е полицейското присъствие на пътищата в страната.

Огромни задръствания се образуваха в централния окръг Къръккале, който е пресечна точна между 43 турски окръга и е известен като "ключово кръстовище“. Много задръствания имаше и в централния окръг Афионкарахисар. Заради интензивния трафик станаха и много катастрофи.

В. „Хюриет“ информира, че само през първите два почивни дни са станали редица тежки катастрофи, при които са загинали общо 21 души.

Задръствания се образуваха и на пътищата, водещи към популярните курорти. Само за два дни 157 000 превозни средства са влезли в окръг Мугла, където се намират известни курорти като Бодрум и Мармарис.

Очаква се Мармарис, в който живеят 300 000 души, да посрещне близо един милион местни и чуждестранни туристи по време на Курбан байрам.

Само за два дни над 100 000 турски граждани, живеещи в чужбина, са влезли в Турция през граничещия с България пункт „Капъкуле“.