Новини Пътна обстановка

Край на задръстванията на АМ Струма при Симитли

23.05.2024 18:26
Край на задръстванията на АМ Струма при Симитли

Изграждането на пътя между Симитли и Кресненското дефиле е започнало, съобщава Еко Новини. Става въпрос за участъка след тунел Железница, където пътя от магистрала става двулентов.

Първоначално, по спешност, ще бъде изградено само едно допълнително платно, което би трябвало да е готово до 2-3 месеца. То ще се използва реверсивно, като в определени дни по него ще се пуска движението към Кулата, а в други към София.

Причина за това решение е, че се очаква през лятото на това място да се образуват големи тапи от автомобили, като притеснението е, че те ще достигат и до тунела, създавайки задръствания в него, което е много опасно.

Освен това през последните месеци беше организирана подписка на местните жители, „Българска асоциация на пострадалите при катастрофи“ и „Бъдеще за човека, спорта и туризма в Кресненското дефиле“, която събра над 3000 подписа и настоява за това разширение на трасето.

Платното ще е част от отсечката на АМ Струма, която трябва да свърза края на магистралата с началото на Кресненското дефиле при село Крупник. Тя има избрано трасе, действаща Оценка за въздействие върху околната среда, както и избран изпълнител. Става въпрос за около 3км.